Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Henriėtte Post Gifts Bestel
» Startpagina  » Henriėtte Post

Henriėtte Post


Keramiek Polystone beeldjes

Site overzicht Contact

Henriėtte Post


Keramiek en beeldjes van polystoneExpositie keramiek van Henriëtte Post in de Openbare Bibliotheek van Sliedrecht


Vanaf 21 september kunt u in de Bibliotheek van Sliedrecht de examenwerkstukken zien van Henriëtte Post uit Sliedrecht. Zij volgde de driejarige keramiekopleiding in Gouda en behaalde in juni van dit jaar haar diploma.
Het thema van haar examenwerkstukken was Natuurlijk.
Wat op de natuur betrekking heeft, de puurheid, de eenvoud en het ongekunstelde, is wat zij graag in haar werk wil laten zien. Dat is ook wat van nature bij haar als persoon past.
Alle werkstukken zijn eigen ontwerpen en elk ontwerp is met de hand gevormd. Dat laatste kan op twee manieren: opbouwen met ringen of snijden met platen klei die vervolgens weer gemonteerd worden.
De glazuren heeft zij zelf samengesteld; door veel proeven te maken ontstaan er op een gegeven moment kleuren die bij ieder werkstuk passen. Deze keramiekwerkstukken zijn dan ook stuk voor stuk unieke exemplaren.
Daarnaast hanteert Henriëtte nog een andere techniek, en wel beeldjes in zgn. polystone (een mengsel van kunsthars en krijtsteenpoeder). De basisvorm heeft zij zelf ontworpen en gemaakt. Van die vormt wordt vervolgens in de gieterij een mal gemaakt en uit die mal worden de beeldjes gegoten. Voor de afwerking worden er in diverse lagen een of meer kleuren op gespoten. Behalve voor binnen zijn de beeldjes zijn ook geschikt voor buiten.
Ook van de beeldjes zijn enkele voorbeelden te bewonderen in de vitrine van de bibliotheek aan het Bonkelaarplein.