Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Henriėtte Post Gifts Aanbieding Bestel
» Startpagina  » Non-fictie  » Geloof en praktijk  » Geloofsopbouw

Non-fictie


Humor en ernst Geloof en praktijk Kerk en gemeente Boeken bij de Bijbel Harry Potter Kinder- en jeugdwerk Gedichten

Geloofsopbouw Pastoraat en terminale zorg Gebed en bevrijdingspastoraat Dienst der genezing De wereld moet het weten

Site overzicht Contact

Geloof in het dagelijks leven

Leen Wijker: GAANDEWEG

Te voet van Hilversum naar Santiago de Compostela
Een pelgrimstocht

‘Gaandeweg’ is veel meer dan een reisverslag van pelgrim Leen Wijker op weg naar Santiago de Compostela. De lezer loopt niet alleen fysiek met hem mee, maar ook geestelijk. En gaandeweg zie je deze pelgrim tijdens zijn zoektocht enigszins lijken op die kleine Samuel, die eerst niet begrijpt dat God hem roept. Maar de aanwijzingen liegen er niet om en de tekens op zijn weg maken dit onomstotelijk duidelijk.

De lezer wordt tevens regelmatig met beide benen op de grond gezet, waar het allemaal fysiek gebeurt. Nuttige techniekaanwijzingen voor de wandelaar, aardse beschrijvingen van het belang van een mobieltje op zo’n monstertocht van 2800 kilometer en talloze bijzondere ontmoetingen in voor- en tegenspoed met mensen die, net als Wijker, gaandeweg aan het veranderen zijn.

Wellicht stimuleert dit bijzondere boek mensen, die op een keerpunt in hun leven staan, zich ook aan een dergelijke fascinerende onderneming te wagen!

ISBN 9789057871696

grote paperback, 168 pagina's
geheel full colour

€ 19,90


Drs. Leen Wijker
(1958), studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en de KTHU. In 1988 in Utrecht tot priester gewijd en sinds 1988 werkzaam als pastoor in het aartsbisdom Utrecht. In 2011 is hij door het Metropolitaan Kapittel van Utrecht tot kanunnik verkozen. Naast zijn pastorale werkzaamheden heeft hij een aantal landelijke taken.


Lopen op het water

bespiegelingen over het leven met Jezus
Maria de Jonge

ISBN 9789057871221
128 pag.
€ 9,50

In deze bundel gevarieerde bespiegelingen wil de schrijfster ons vanuit originele invalshoeken aan het denken zetten over diverse kanten van het dagelijks leven als christen.
"Dit boek is voor u net als voor mij een spannend avontuur. Vooral hoop ik dat er tussen de regels door iets van de vonk zal overslaan die ik ervaar in het volgen van Jezus Christus, de onweerstaanbare Mensenzoon, Zoon van God.
Lopen op het water vraagt om durf, vertrouwen en het loslaten van onze gekoesterde zekerheden. Maar het volgen van Hem is dan ook het allermooiste avontuur dat er bestaat!"
Deze teksten en de bijpassende Bijbelgedeelten zijn geschikt voor persoonlijk gebruik en overdenking, maar ook voor bespreking in groepen.
Maria de Jonge was actief op het gebied van gospelmuziek en hulpverlening, voordat zij zich ging toeleggen op vertalen en schrijven.