Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek HenriŽtte Post Gifts Aanbieding Bestel
» Startpagina  » Non-fictie  » Kinder- en jeugdwerk

Non-fictie


Humor en ernst Geloof en praktijk Kerk en gemeente Boeken bij de Bijbel Harry Potter Kinder- en jeugdwerk Gedichten

Site overzicht Contact

Kinder- en jeugdwerk


Onder dit logo met de reeksnaam Kinder- en Jeugdwerk brengt Merweboek uitgeverij een serie boeken op de markt die behulpzaam kunnen zijn bij het werken met kinderen in kerk en gemeente.


100 Eenvoudige knutselideeŽn rond de Bijbel


door Sue Price

Velen van ons leren effectiever als er iets te zien is en we zelf iets kunnen maken; wanneer we er echt bij betrokken zijn in plaats van slechts stilzitten en luisteren.
Werkjes zijn daarom een heel belangrijk onderdeel in een kindersamenkomst, meer dan een leuke toevoeging. Deze collectie geïllustreerde ideeën is speciaal gemaakt om kinderen te helpen de verhalen en waarheden in de Bijbel te begrijpen. Daarna kunnen ze die waarheden ook in hun dagelijks leven toepassen. Deze ideeën zijn ideaal voor kinderwerkers die zichzelf niet als expert zien, en toch kunnen ze gemakkelijk aangepast worden door mensen die meer ervaren zijn!

De werkjes zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

- Werkjes rond bijbelverhalen
- Herinneringswerkjes
- Werkjes rond gebed en aanbidding
- Zelfgemaakte cadeautjes
- Werkjes rond de feestdagen

Het resultaat van al deze ideeën is een gebruiksklaar boek dat onmisbaar zal blijken te zijn voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs aan kinderen.

Sue Price is verantwoordelijk voor Kingsway's Church Ministries en betrokken bij het kinderwerk in haar eigen gemeente. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

ISBN 9789057870460
224 pagina´s
€ 12,50

verkrijgbaar via uw boekhandel of bij Merweboek
_________________________________

100 Instant praatjes voor kinderen


door Sue Relf


Heeft u snel een idee nodig met een visueel hulpmiddel voor een praatje in (zondags)school, club of gezinsdienst? Dan heeft u dit boek nodig!

Dit is een boek voor drukbezette mensen die Gods waarheid aan kinderen willen onderwijzen en die snel een idee nodig hebben met een visueel hulpmiddel voor een praatje in (zondags)school, club of gezinsdienst.
Praatjes voor kinderen zijn bij diverse gelegenheden op hun plaats, zoals kerkdiensten, gezinsdiensten, schoolbijeenkomsten, bijbelclubs, vakantiekampen, evangelisatiewerk en andere gelegenheden waar kinderen regelmatig bijeenkomen. In dit boek vindt u ideeën die voor al dit soort bijeenkomsten bruikbaar zijn. De praatjes zijn niet bedoeld om slaafs nagevolgd te worden. Ze kunnen worden aangepast, verfraaid, verkort, uitgebreid of veranderd op welke manier ook maar nodig is, om ze geschikt te maken voor de leeftijd en achtergrond van de kinderen en de situatie waarin het praatje gehouden moet worden.
De honderd suggesties zijn verdeeld in acht categorieën:

* Algemene geloofsthema's
* God de Vader
* Jezus
* De Heilige Geest
* De Bijbel
* De Kerk
* Het christelijk leven
* Speciale gelegenheden

Sue Relf is getrouwd met een predikant en heeft veel ervaring met kinderwerk in zondagsscholen, gezinsdiensten, clubs en vakantiekampen. Zij schreef dit boek in het besef dat er een grote behoefte is aan makkelijk toepasbare ideeën om de christelijke boodschap door te geven in een vorm die aanspreekt bij kinderen van 5 tot 14 jaar.

ISBN 9789057870255
214 pagina´s
€ 12,50

verkrijgbaar via uw boekhandel of bij Merweboek
_________________________________

50 Vijf-minuten verhalen voor kinderen


door Lynda Neilands

U krijgt de gelegenheid om een paar minuten op te vullen met een verhaal. U wilt iets vertellen dat de kinderen zal boeien en dat ze niet zomaar zullen vergeten. Een verhaal dat ook volwassenen aan het denken zal zetten. U hebt wat nieuwe ideeën nodig, gelijkenissen, waargebeurde verhalen of een verzonnen verhaal.…
Dan is dit een boek voor u!

Behalve een uitvoerige inleiding over het vertellen van verhalen, vindt u bij elk verhaal gegevens over de vertellengte, de strekking, bijpassende bijbelgedeelten, enkele liedsuggesties en soms wat achtergrondinformatie.

De vijftig verhalen zijn onderverdeeld in vier categorieën:

• Het hele jaar door
• Door de eeuwen heen
• Van over de hele wereld
• Uit het Woord van God

Dit boek is een handig hulpmiddel voor onderwijsgevenden, kinderwerkers en ouders.

Lynda Neilands schreef diverse verhalenbundels, een handboek voor padvindsters en een aantal kinderboeken. Ze woont met haar echtgenoot in Belfast en ze hebben twee zoons, een tweeling, op wie deze verhalen zijn uitgetest.

ISBN 9789057870538
248 pagina's
€ 14,50verkrijgbaar via uw boekhandel of bij Merweboek
_________________________________

100 Creatieve clubactiviteiten voor kinderen


door Jan Dyer

Steeds meer kerken en gemeenten ontdekken hoe belangrijk het is om doordeweeks of in het weekend kinderclubs te organiseren als een manier om de gezinnen in hun omgeving te bereiken.

In dit uitgebreide boek zijn honderd creatieve activiteiten beschreven, die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden en uit verschillende culturele achtergronden. Daarnaast vindt u gedetailleerde richtlijnen die u helpen bij het leiden van een kinderclub, bij het verzamelen van alles wat u nodig hebt en die u helpen de club de moeite waard te maken voor iedereen die erbij betrokken is.
Een tweetal indexen op bijbelplaatsen en thema’s maken het boek extra toegankelijk als hulpmiddel bij het kinder- en jeugdwerk.

De honderd suggesties zijn onderverdeeld in acht categorieën:

Activiteiten om het ijs te breken
Knutselactiviteiten
Smakelijke activiteiten
Actieve spelletjes

Minder actieve spelletjes
Feestspelletjes en wedstrijden
Verhalen en toneelstukjes
Gebed en lofprijzing

ISBN 9789057870897
320 pagina's
€ 19,50

Jan Dyer leidt een team van kinderwerkers in haar kerk in Christ Church, Lye, West Midlands en is lerares. Ze heeft drie kinderen en samen met haar man, Graham, geeft zij leiding aan het team van kinderwerkers bij Soul Survivor en New Wine.