Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Henriėtte Post Gifts Aanbieding Bestel
» Startpagina  » Oud-Katholiek  » Taizé in gedichten en tekeningen

Oud-Katholiek


Gaandeweg naar Santiago Wegwijs in de Oud-Katholieke Kerk Inleiding Kerkelijk Recht Taizé in gedichten en tekeningen Kerkopbouw in Jorwert Oud-Katholieke kerk Dordrecht Hallebeek Kerkelijk recht

Site overzicht Contact

Taizé in gedichten en tekeningen

Sprekende stilte


Wim de Boer
Sprekende stilte

ISBN 9789057871528
40 pagina's
geillustreerd
€ 6,95

De in deze bundel opgenomen gedichten zijn vrijwel allemaal geschreven tijdens bezoeken aan de oecumenische leefgemeenschap, gesticht door Frère Roger Schütz (1915 - 2005) in Taizė, Frankrijk.

De teksten geven de daar opgedane ervaringen weer, daarbij geïnspireerd door de omgang met de H.Schrift.
De illustraties zijn een reactie van de kunstenaar op de tekst.


Wim de Boer (1943) is sinds 1988 priester in de Oud-Katholieke Kerk. Werkte enige tijd als docent in de Filippijnen. Na terugkeer in ons land was hij zowel werkzaam in het parochie- als het categoriale pastoraat (verpleeghuis- en ouderenzorg).
In 2008 ging hij met emeritaat.

Ria Schoof, beeldend kunstenaar is opgeleid aan de Rietveldacademie. Zij tekent, schildert, werkt met kunststoffen en klei, ook heeft zij vorm gegeven aan twee kapellen en enkele stiltecentra ingericht.
www.riaschoof.nl
Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze bundel is bestemd voor de Jun-Jun Kantoa Scholarship Foundation in de Filippijnen.
Deze instelling keert beurzen uit aan veelbelovende, maar minvermogende jonge mensen die willen studeren.

Wim de Boer verloochent zijn Urker wortels niet:


Tijdens de presenatie van de bundel op 18 juni werden Wim de Boer en Ria Schoof toegesproken door Kees Bezemer (Merweboek) en ds. Hans Hoekstra, PKN predikant uit Velsen-Zuid met wie pastoor Wim de Boer vele jaren heeft samengewerkt in de oecumene te Velsen.