Jeugdromans

Vette Bonje


Carlo Meier: Vette Bonje! (De Kaminski Kids 1)

128 pagina's
ISBN 978-90-5787-111-5
Prijs: € 8,90

bestellen


Carlo Meier (1961) woont en werkt in Zwitserland. Hij schrijft naast romans voor volwassenen en kinderen, ook hoorspelen en scenario's De Kaminski Kids serie schrijft hij samen met zijn eigen drie kinderen.

Toen we met ons gezin eens op vakantie waren, vroegen mijn kinderen op een dag waarom ik alleen maar boeken voor volwassenen schreef en geen spannende detectives voor de jeugd. Na mijn drie romans voor volwassenen vond ik dat wel een goed idee, maar had aanvankelijk geen flauw idee waarover dat jeugdboek dan moest gaan. Mijn kinderen daarentegen liepen gelijk over van de ideeën en zo kwam het dat we nog tijdens onze vakantie met z'n allen een verhaal uitbroedden.
In de hoofdrollen de drie Kaminski Kids die natuurlijk van mijn kinderen Sidi, Anuschka en Saskia afgeleid zijn. Ook dat er een hond in het verhaal zou voorkomen, was een uitdrukkelijke wens van hen - waarschijnlijk omdat we zelf geen hond hebben. Op zo'n manier zouden ze toch op z'n minst door middel van een verhaal aan hun hond komen...
Terug van vakantie begon ik met schrijven. Ieder hoofdstuk dat klaar was las ik aan mijn eigen gezinsjury voor en de kids zeiden me wat ze geslaagd vonden en waren ook niet zuinig met kritiek. Ook wat betreft taalgebruik droegen ze hun steentje bij - de jeugd van vandaag spreekt heel anders dan wij 25 jaar geleden...
Op basis van het succes van het eerste boek is er een hele serie ontstaan. In de boeken draait het steeds om actuele thema's zoals geweld en mishandeling onder jongeren, maar ook drugs en vreemdelingenhaat. Ik laat mij steeds adviseren door deskundigen op een bepaald gebied en ook pedagogen zijn bij de boeken betrokken. Zodoende berusten de verhalen op de werkelijkheid van vandaag en zijn ze pedagogisch verantwoord.
Voor ons als gezin is het ontstaan van een boek elke keer weer een gezamenlijke krachtsinspanning, een gebeurtenis die de kinderen hun leven lang bij zal blijven. De Kaminski Kids geven ons nog steeds zo veel plezier, dat we ermee door blijven gaan - totdat de kinderen geen zin meer hebben om mee te helpen. Want zonder hen lukt het niet.


(C) 2011 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken