Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Gifts Bestel
» Startpagina  » Non-fictie  » Geloof en praktijk  » Dienst der genezing

Non-fictie


Humor en ernst Geloof en praktijk Kerk en gemeente Boeken bij de Bijbel

Dienst der genezing

Site overzicht Contact

Dienst der genezing

Vragen naar genezing


In gesprek met een dokter en een pastor

Gareth Tuckwell en David Flagg


ISBN 9789057870224
144 pagina´s paperback
prijs € 2,50 (was 10,50)

Te bestellen door overmaking van € 4,00 op NL29INGB0005702031 met vermelding 0224
Bij grotere aantallen even bellen


Dit is een boek voor iedereen - binnen de kerk en erbuiten - die gelooft in de bijbelse dienst der genezing en wil weten hoe die in verschillende situaties kan worden toegepast.
Uitgangspunt van dit boek zijn de vragen waarop Gareth Tuckwel, arts, en David Flagg, pastor, antwoord geven. Ze hebben beiden gewerkt in het wereldberoemde Burrswood Christian Centre for Medical and Spiritual Care in het zuidoosten van Engeland.
Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn het belang van aanraking, kanker, geneesmiddelen of gebed?, de waarde van teamwork, genezingswonderen, de dood van een geliefde, alternatieve therapieën, M.E., eetstoornissen, innerlijke genezing en leven met lijden.
De adviezen van de auteurs zijn zeer praktisch en uitgebalanceerd en bijbels onderbouwd.
De Nederlandse uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Lucasorde, die deze benadering van groot belang vindt nu er binnen en buiten de kerken steeds meer aandacht voor genezing en heling is.

De afgeronde thema´s per hoofdstuk maken het boek uitstekend geschikt voor gesprekskingen.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Lucasorde.


De dienst der genezing in de plaatselijke gemeente


Michael Botting

ISBN 9789057870187
32 pagina’s geniet
prijs € 1,00 (was 3,40)

Te bestellen door overmaking van € 2,50 op NL29INGB0005702031 met vermelding 0187
Bij grotere aantallen even bellen


Stel, we ontmoeten iemand, die zich duidelijk niet goed voelt, die lichamelijk, geestelijk en sociaal ongezond is – wat doen we dan als christenen? Er zijn drie mogelijkheden:
- Sommigen zijn ervan overtuigd, dat de patiënt na een in volledig (geloofs) vertrouwen uitgevoerde geestelijke bediening, zoals gebed, het opleggen van handen en zalving met olie, onmiddellijk moet genezen en daarna gezond blijven. Soms moet zo´n bediening herhaald worden, mocht hij toch weer ziek worden, totdat hij – zo om en nabij de zeventig – zal sterven, omdat ´het de mensen beschikt is eenmaal te sterven…`(Hebr. 9:27). Ook de psalmist vertelt ons, dat we maar ongeveer 70 jaar te leven hebben (Ps 90:10). De Heer droeg zijn discipelen op om de zieken te genezen en alle dingen zijn mogelijk degene, die gelooft.
- We kunnen onze patiënt vertellen, dat de Heer de wereld van voedsel voorzien heeft, maar dat wij het wel moeten oogsten. Zo heeft Hij ook de medische wetenschap gegeven en de artsen, we hoeven dus niet anders te doen dan daar een beroep op te doen. Ik vermoed, dat niemand echt gelooft, dat één van deze twee uitersten werkelijk houdbaar is: de eerste zou de medische wetenschap overbodig maken, de tweede zou de rol van de kerk in het proces van genezing geheel en al ontkennen.
- Daarom moet er een tussenweg zijn, die zowel overeenstemt met de bijbel als met onze ervaring. Daarover gaat het in dit boekje, dat bovendien gespreksmateriaal biedt voor leerhuizen en gespreksgroepen.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Lucasorde.