Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Henriėtte Post Gifts Aanbieding Bestel
» Startpagina  » Non-fictie  » Humor en ernst  » Frits Jongboom

Non-fictie


Humor en ernst Geloof en praktijk Kerk en gemeente Boeken bij de Bijbel Harry Potter Kinder- en jeugdwerk Gedichten

Adrian Plass Broodje kroket en eeuwig heil Frits Jongboom Cornelis van Halm Jeff Lucas over het leven als christen Niet fietsen op zondag

Site overzicht Contact

Frits Jongboom

Apostel Broodnodig


Het verhaal trekt de wereld in

In dit derde deel van de Broodnodig-serie maakt ds. Frits opnieuw een ‘droomreis’ van 2000 jaar. Dit keer wordt hij wakker in de tijd van de eerste christelijke gemeenten en de apostelen. Gedurende deze verrassende, ontroerende en humoristische tijdreis ontdekt hij wat het daadwerkelijk betekent om in de voetsporen van de leerlingen van Jezus te treden.

ISBN 9789057871405
48 pag.

prijs: € 4,95

Eerder verschenen: Broodnodig (ISBN 9789057871030) en Kerst Broodnodig (ISBN 9789057871108).

Bijbelse dieren


Dominee Frits in Dierenland met

Bijbelse dieren vertellen geen fabeltjes

Het nieuwe boekje van Frits Jongboom is een fabelbundel voor volwassenen waarin bijbelse verhalen opnieuw worden verteld vanuit het perspectief van de dieren zoals o.a. een haan, een walvis en een varken.
Door het beschreven gedrag van de dieren krijgt de lezer een spiegel voorgehouden. Soms is dit confronterend, soms bevestigend en soms uitdagend.
De tien losse verhalen of fabels zorgen voor een verrassende kennismaking met het Evangelie, zonder fabeltjes.
De humoristische schrijfstijl zorgt er bovendien voor dat het boek vlot en prettig leest.
De prijs is bewust laag gehouden (€ 3,50) zodat het zich prima leent om jezelf of anderen cadeau te doen.

ISBN: 978-90-5787-126-9
48 pagina's
Prijs: € 3,50Kerstbroodnodig2e druk
ISBN 9789057871108
48 pagina’s paperback
prijs € 3,50

In dit tweede deel in de Broodnodig-serie maakt ds. Frits opnieuw een ‘droomreis’ van 2000 jaar en wordt hij wakker in het kerstverhaal. Hij stapt de geschiedenis binnen van mensen die, bewust of onbewust, op zoek zijn naar de zin van hun leven en geestelijk worden wakker geschud.
Een verrassende, ontroerende en humoristische kennismaking met het Kerstevangelie.

Ik sluip naar de stal en probeer door de kieren heen een glimp op te vangen van Jozef, Maria en het kindje Jezus. Hoe ik ook tuur, ik heb slechts uitzicht op de herders. Ze zitten bij elkaar op een baal stro en schuiven ongemakkelijk heen en weer alsof ze geen raad weten bij zoiets teers als een baby. Hun ruwe gezichten lijken iets van hun hardheid te verliezen naarmate ze hun verhaal vertellen aan Jozef en Maria. Behalve eentje dan. Hij zit er met een sceptisch gezicht bij, alsof hij het allemaal wel gelooft.
Als de herders uitverteld zijn, staat hij op.
‘Vinden jullie het niet raar dat Gods zoon, de Messias, in een stal geboren wordt en niet in een paleis of een herberg? Het kindje ziet er trouwens ook wel erg gewoontjes uit voor een koning.’
Ik druk mijn oor nieuwsgierig tegen het houtwerk om niets te hoeven missen van het antwoord.

Broodnodig


In het boekje Broodnodig wordt een dominee wakker in de tijd van Jezus. Hij beleeft bekende avonturen, ontmoet bekende figuren en zoekt antwoord op bekende vragen in deze verrassende, ontroerende en humoristische kennismaking met het Evangelie. Een verhaal met een diepe boodschap in een droom tussen vallen en opstaan.

Frits Jongboom is predikant in de Kerk van de Nazarener in Purmerend en Koog aan de Zaan. Eind 2005 viel hij flauw achter de preekstoel. Hoewel hij zich niets meer kan herinneren van de halve minuut die hij is weggeweest, verwoordt dit boek een droom die zich had kunnen afspelen in die tijd tussen vallen en opstaan.

Frits Jongboom
Broodnodig, verhaal van een ongewone reis
ISBN: 9789057871030
48 pagina's
Prijs: € 4,95

Wie is Frits Jongboom?De gedreven predikant en schrijver Frits Jongboom is al lang geen onbekende meer binnen de kring van christelijke lezers.
Zo schrijft hij verhalen voor zowel kinderen, tieners als volwassenen. Ook is hij columnist bij diverse bladen en kranten.
Frits Jongboom (1963) studeerde aan de Evangelische Bijbelschool midden jaren tachtig. Hier leerde hij ook zijn vrouw Tjitta kennen. Samen zijn ze in het gelukkige bezit van vier levendige kinderen waarvan er nog drie thuis wonen. Na zijn opleiding ging Frits werken in de ICT branche. Daarnaast was hij in zijn vrije tijd als docent verbonden aan de Evangelische Toerustingschool en aan stichting Timotheüs.
Na een aanvullende studie theologie is hij sinds 2002 predikant in de Kerk van de Nazarener. Hij diende de kerk eerst in Zaanstad en de laatste vier jaar in Purmerend.

Meer info via:
www.jongboom.nl