Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Gifts Bestel
» Startpagina  » Non-fictie  » Boeken bij de Bijbel  » Madeleine L'Engle

Non-fictie


Humor en ernst Geloof en praktijk Kerk en gemeente Boeken bij de Bijbel

De Hemelse Voedselbank Adrian Plass Madeleine L'Engle

Site overzicht Contact

Madeleine L'Engle

En het was goed


Gedachten en verhalen bij het begin

Madeleine L'Engle

ISBN 9789057871290
176 pag.


In dit boek richt Madeleine L’Engle zich met liefdevolle en scherpzinnige blik niet alleen op het geschapen universum maar vooral op zijn Schepper. Op elk niveau ziet zij de verbindingen tussen het Gemaakte en de Maker en in de onmetelijke schoonheid en in de complexe orde van onze wereld, signaleert zij vele kenmerken van God, de Eerste Dichter.
Met L’Engle leren we uit de eerste hoofdstukken van Genesis veel over de drie-enige God. Op soms zeer verrassende wijze laat zij de lezer met nieuwe ogen kijken naar de bekende feiten en verhalen.

Een verfrissend en nieuw geluid in de Genesis discussie rond schepping en/of evolutie.

Deze beschouwingen eindigen bij Abraham en Sara. In twee volgende delen staan Jakob en Jozef centraal.

MADELEINE L’ ENGLE (1918-2007) was in de Verenigde Staten een bekende auteur. Zij schreef meer dan zestig boeken o.a. over kunst en literatuur, over geloof en wetenschap. Daarnaast publiceerde zij ook vele romans voor jong en oud. De fantasy-serie van het Tijdkwartet (in ons imprint Librion) geldt als een klassieker en heeft diverse prijzen gekregen. Sommige delen werden zelfs (samen met de Narnia Kronieken van C S Lewis) op een lijst van verboden boeken gezet.