Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Gifts Bestel
» Startpagina  » Fictie  » Anne Rice  » Jezus: Uit Egypte geroepen

Fictie


Rene Gutteridge Anne Rice Adrian Plass

Jezus: Uit Egypte geroepen

Site overzicht Contact

Jezus: Uit Egypte geroepen

Jezus: uit Egypte geroepen


De roman is lovend ontvangen door theologen en christelijke leiders van modern tot conservatief (o.a. Peter Kreeft, Ben Witherington III, N.T. Wright, James Dobson – Focus on the Family), en is resultaat van nauwkeurige bronnenstudie.

Deze boeiende en ontroerende roman concentreert zich op de visie van de schrijfster op de jonge Jezus die op 7-jarige leeftijd uit Egypte vertrekt en terugkeert naar Palestina nadat de kwaadaardige koning Herodes is gestorven. Het opmerkelijke aan het verhaal is dat het in de 'ik' vorm is verteld zodat de jonge Jezus zelf voortdurend aan het woord is. Hoewel het duidelijk is dat hij een bijzonder jongetje is, is het nog steeds een jongen van 7 jaar die gewoon een van de vele kinderen is in zijn uitgebreide familie. Langzaam leert hij over zijn afkomst, bijvoorbeeld dat Jozef niet zijn echte vader is – en ontdekt hij dat hij bijzondere dingen kan doen. De schrijfstijl is de spreekstem van een 7-jarige. Een fascinerende kijk op het leven van Jezus, met veel inzicht in het Joodse milieu waarin hij opgroeide.

ISBN 9789057871320
320 pag. paperbackUit de pers:


"Een bijzondere, soms ontroerende roman. Zeer aanbevolen."
Katholiek Nieuwsblad

"Een boeiend beeld van het jongetje Jezus, dat met zijn familie terugkeert van Egypte naar het Heilige Land (...) Over zijn leven in het Nazaret van die dagen en vooral zijn zoektocht naar antwoorden op al zijn vragen vertelt de auteur geloofwaardig en vaak ontroerend. Ik heb deze roman met veel plezier gelezen en verwacht dat ook anderen ervan zullen genieten."

Nederlands Dagblad


"
Een aangrijpende roman, verteld in de ik-vorm door de zevenjarige Jezus. (...) Op een bijzondere, integere wijze geschreven en aannemelijk verhaal"

Nederlandse Bibliotheekdienst


Buitenlandse stemmen:


"Not since Flannery O' Connor have we had a female Christian writer with such creative talent as Anne Rice. (...) There are books that astonish, but the excitement soon passes. And then there are books that nourish and nurture and reward repeated readings. This book is not mere chicken soup or pablum for light eaters, it is a full course meal for the soul. Highly recommended!"
Ben Witherington, III


"I would say that only twice before in literary history has Jesus ever been compellingly portrayed as the central character in pieces of fiction. Everyone knows what they pieces are. In one of them, He speaks not a single word and performs only one act: He Kisses the Grand Inquisitor. Anne Rice is not Dostoyevsky, or even C.S. Lewis, but this is the third time the magic has worked."
Peter Kreeft


"Most readers will feel drawn closer to the heart of the one who loved us so much."
Craig S. Keener