Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Gifts Bestel
» Startpagina  » Fictie  » Adrian Plass

Fictie


Rene Gutteridge Anne Rice Adrian Plass

Het Bezoek Een buitenaardse kerkbezoeker Achter de scherven Stress familie Robinson Vaders en zonen Niets dan de waarheid Spoken De Schrijversclub Vol verwachting

Site overzicht Contact

Adrian Plass


Een serieuze twijfelaar die op zoek is naar de waarheid.

Adrian Plass (1948) is een Britse schrijver van christelijke humor, Bijbeloverdenkingen, korte verhalen en romans.

Het eerste boek dat hij ooit schreef, is Het bezoek, een novelle waarin een denkbeeldige kerkelijke gemeente bezoek krijgt van haar Grondlegger. Daarnaast werd Plass bekend met Het gewijde dagboek van Adrian Plass 37 3/4, een satire op het leven als christen. Adrian Plass werkte een aantal jaren in de jeugdhulpverlening. Over zijn ervaringen uit die tijd schreef hij de roman Achter de scherven. Voor de Week van het Christelijke Boek in 2007 schreef hij het actieboek van de christelijke boekhandel, De Schrijversclub.
Hij is een veelgevraagd spreker annex stand-upcomedian in Engeland, Europa en de rest van de wereld. Plass is lid van de Anglicaanse Kerk en woont met zijn vrouw Bridget in Hailsham, in het graafschap East Sussex, in het zuiden van Engeland.

____________________________________________________

Overzicht van titels


(De andere boeken van Adrian Plass kunt u vinden onder non-fictie.)

Het Bezoek “Het zat wel goed met onze kerk. Het nieuws datonze Grondlegger van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht en was nogal schokkend.”

Een buitenaardse kerkbezoeker "Mijn naam is David Persimmon. Ik ben groot, niet erg heilig en een geestelijke in de Anglicaanse Kerk."

Achter de scherven Zonder vooropleiding of ervaring komt David Harper terecht in een baan als 'tehuisvader' in een internaat voor jongens met een gedrag- stoornis.

Stress familie Robinson Deze roman gaat over een doorsnee christelijk gezin - een gezin dat kampt met het spanningsveld tussen wat je bent, wat je zegt te zijn en wat je graag zou willen zijn.

Vaders en zonen Een bundel met langere verhalen over vaders en zonen, over dood en hemel, over het huwelijk en over het verleden zowel positief als negatief

Niets dan de waarheid 'Doodgaan was een koud kunstje.' In deze novelle beschrijft Adrian Plass in een aangrijpende mengeling van ernst en humor de pijn en de verwarring die de dood in het leven kan veroorzaken.

Spoken David Herrick krijgt een onverwachte uitnodiging voor een reünie: de kerkelijke tienergroep waarvan hij twintig jaar geleden deel uitmaakte, zal een weekend doorbrengen in een spookhuis.

De Schrijversclub Een schrijversclub van vijf bejaarde mannen, het Appelkruimel Genootschap, komt voor het laatst bijeen om elkaar uit eigen werk voor te lezen.

Vol verwachting Verhalen en overwegingen voor Advent en Kerst

Van Adrian Plass verschenen in het Nederlands:* 1991 - Het gewijde dagboek van Adrian Plass 37 3/4
* 1992 - Het bezoek
* 1994 - De springkussenmethode - zienswijzen van een gelovige buitelaar
* 1995 - De groeipijnen van Adrian Plass
* 1995 - De ontluiking - Gods ontsnappingsplan voor mensen met angst
* 1995 - Een buitenaardse kerkbezoeker
* 1996 - Stress familie Robinson
* 1997 - Het tweede gewijde dagboek van Adrian Plass,
christelijk spreker 45 3/4
* 1997 - Appeltjes voor de Vorst
* 1999 - Achter de scherven
* 2000 - Nooit alleen - een bijbels dagboek voor iedereen die Jezus volgt en die weg soms moeilijk begaanbaar vindt
* 2000 - Vaders en zonen - verhalen
* 2001 - Niets dan de waarheid
* 2001 - Waarom ik Jezus volg
* 2003 - Spoken - het verhaal van een reünie - roman
* 2004 - Het gewijde tourdagboek van Adrian Plass (leeftijd inmiddels veel te hoog om op het omslag van een boek te zetten)
* 2007 - De Schrijversclub - verhalen
* 2007 - Let niet op de achteruitvliegende eenden
* 2008 - Blinde vlekken in de Bijbel
* 2009 - Nooit alleen, 365 Bijbeloverdenkingen (vernieuwde en uitgebreide editie)