Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Henriėtte Post Gifts Aanbieding Bestel
» Startpagina  » Fictie  » Adrian Plass  » Het Bezoek

Fictie


Rene Gutteridge Anne Rice Adrian Plass Eric Wilson John Robinson Jim Stovall Jeugdromans

Het Bezoek Een buitenaardse kerkbezoeker Achter de scherven Stress familie Robinson Vaders en zonen Niets dan de waarheid Spoken De Schrijversclub Vol verwachting

Site overzicht Contact

Het Bezoek


Novelle

Adrian Plass durft op een onorthodoxe, vaak ironische wijze rake vragen te stellen bij gevestigde zekerheden en gewoontes in de kerk. Door zijn 'Gewijde Dagboeken' en vele andere boeken geniet hij inmiddels ook in Nederland een niet altijd onverdeelde populariteit. De novelle 'Het Bezoek' schreef Plass in 1984 na een periode van overspannenheid. Het bevat vele persoonlijke elementen uit zijn eigen zoektocht naar de echte Jezus, ontdaan van dogma's en vooroordelen. Maar getuige de vele herdrukken zitten er voor iedereen herkenbare momenten in dit integere verhaal.

“Het zat wel goed met onze kerk. We spraken met ontzag en gepaste dankbaarheid over onze Grondlegger. Alles liep op rolletjes. Het nieuws dat hij van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht en was nogal schokkend.”


ISBN 9789071864407
56 pagina's
€ 5,50

20e druk

bestellen


Het Kerstbezoek


Adrian Plass

4e druk
ISBN 9789071864810
16 pagina’s geniet (incl. envelop)
prijs € 2,50

“Het zat wel goed met onze kerk. We spraken met ontzag en gepaste dankbaarheid over onze Grondlegger. Alles liep op rolletjes, zoals dat hoort in een fatsoenlijke kerk. Natuurlijk hadden we het er wel eens over, dat we Hem zo graag hadden willen ontmoeten toen Hij nog op aarde was. En dat we uitkeken naar het moment van Zijn komst, ooit….maar vooral in de verre toekomst.
Het nieuws dat Hij van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht en was nogal schokkend.”

Het kerstverhaal uit Het Bezoek: verpakt in een boekje met envelop (en licht genoeg voor de december zegel !) is dit weer eens een heel andere kerstkaart.

Met voorin, binnenzijde omslag, een kerstgroet: "Moge zijn vrede u bezoeken deze Kerst en het gehele nieuwe jaar."