Tekstversie
Gezondheid Fictie Non-fictie Oud-Katholiek Gifts Bestel
» Startpagina  » Fictie  » Adrian Plass  » Vaders en zonen

Fictie


Rene Gutteridge Anne Rice Adrian Plass

Het Bezoek Een buitenaardse kerkbezoeker Achter de scherven Stress familie Robinson Vaders en zonen Niets dan de waarheid Spoken De Schrijversclub Vol verwachting

Site overzicht Contact

Vaders en zonen


Verhalen

Over deze bundel met langere verhalen zegt Adrian Plass:
“Dit is een boek over vaders en zonen, over dood en hemel, over het huwelijk en over het verleden – zowel positief als negatief – nog lang kan doorwerken in het heden. Met andere woorden, het is met dit boek niet anders dan met al mijn vorige: het is ontstaan uit waar ik mee bezig ben op dit moment in mijn leven en in mijn denken.
Ga ik straks echt naar de hemel?
Zal ik daar voorgoed iedereen terugzien van wie ik hield?
Waar raakt de werkelijkheid van Jezus, waar werkt die door in, de werkelijkheid van het doodgewone, weerbarstige leven van elke dag?
Hoeveel waarde hechten we aan relaties, hoe ga je er op de juiste manier mee om en hoe houd je ze goed?
Hoe kan er in de sleur van wat bij de meesten van ons voor een ´christelijk leven`doorgaat , iets loskomen van de creativiteit en de hartstocht die daarbij horen?
Dit zijn zeker enkele van de belangrijkste vragen waar ik in dit boek zorgvuldig omheen geschaatst dan wel rampzalig door het ijs gezakt ben. Maar zoals altijd, heb ik alleen maar over dingen, mensen en situaties geschreven die ik grappig, interessant of intrigerend vond. Als deze verhalen ook nog een boodschap, een vraag of een antwoord hebben voor iemand anders vind ik dat prima. Maar, in weerwil van dat rijtje zware thema´s waar ik mee begon, dit zijn verhalen om van te genieten, geen verhandelingen om te be-exegetiseren – als dat woord bestaat.”


ISBN 9789057870217
136 pagina’s
€ 10,50

bestellen